Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. július 19., csütörtök

Hortobágyi húsos palacsinta


Hozzávalók:

Palacsinta: 
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz

Töltelék:
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
2 paradicsom (vagy konzerv)
1-2 tv paprika
főzőtejszín
 50 dkg csirkemell
1 doboz tejföl


 Elkészítése:
Pörköltet készítek. Apróra vágott hagymát pirítsunk meg olajon kis sóval. A tűzről levéve keverjünk el benne egy evőkanálnyi   pirospaprikát. Tegyük bele a kockákra vágott húst, két nagy paradicsomot felaprítva, egy tv paprikát szintén apróra vágva, sózzuk, és öntsük fel vízzel, hogy ellepje.
A tűzre visszatéve főzzük puhára. Ha ezzel megvagyunk, a húsokat szűrőkanállal vegyük ki, és daráljuk le (én nem daráltam, nagyon apróra vágtam) és keverjük el tejföllel ízlés szerint.
A megmaradt levet sűrítsük be tejszínnel.  
A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal.   Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben ki a palacsintákat.  
A palacsintákat töltsük meg a krémmel, locsoljuk meg a szósszal, és előmelegített sütőbe kb. 10 perce rakjuk be felforrósítani 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése