Hozzávalók:
Palacsinta:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz
só
Töltelék:
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
só
2 paradicsom (vagy konzerv)
1-2 tv paprika
főzőtejszín
50 dkg csirkemell
1 doboz tejföl
Elkészítése:
Pörköltet készítek. Apróra vágott hagymát pirítsunk meg olajon kis sóval. A tűzről levéve keverjünk el benne egy evőkanálnyi pirospaprikát. Tegyük bele a kockákra vágott húst, két nagy paradicsomot felaprítva, egy tv paprikát szintén apróra vágva, sózzuk, és öntsük fel vízzel, hogy ellepje.
A tűzre visszatéve főzzük puhára. Ha ezzel megvagyunk, a húsokat szűrőkanállal vegyük ki, és daráljuk le (én nem daráltam, nagyon apróra vágtam) és keverjük el tejföllel ízlés szerint.
A megmaradt levet sűrítsük be tejszínnel.
A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal. Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben ki a palacsintákat.
A palacsintákat töltsük meg a krémmel, locsoljuk meg a szósszal, és előmelegített sütőbe kb. 10 perce rakjuk be felforrósítani
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése