Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. október 22., hétfő

Fahéjas keksz


Hozzávalók:

12,5 dkg puha vaj
11 dkg cukor
1 db tojás
1 teáskanál vanília kivonat
25 dkg liszt
fél teáskanál őrölt szerecsendió
3/4 teáskanál sütőpor
csipet só
hempergetéshez: 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál fahéj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is.
Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Csipkedjünk le a tésztából kis darabokat és formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg a fahéjas cukorban. Tegyük a zsírpapírra őket kb. 3 cm-s helyeket hagyva egymás között.
Egy villa segítségével nyomkodjuk le és süssük kb. 12-15 percig. Tegyük át sütőrácsra és hagyjuk hűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése