Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. október 30., kedd

Sajtos és sós perec


Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
1 tk só
1 kk cukor
2.5 dl víz

Kenéshez: 1 tojás

Elkészítése:

Kenyérsütőgépbe pakoltam mindent, tészta progira raktam ami az enyémen 1.5 óra, de csak 10 percet hagytam amíg összedagasztotta a gép,utána lekapcsoltam és hagytam duplájára kelni, ez kb. 20 perc volt, ezután 6 részre osztottam a tésztát és egyenként hosszú rudakat sodortam, perecet formáztam belőle és sütőpapíros tepsire raktam őket, felvert tojással lekentem mindet, és az egyik tepsi perecet megszórtam reszelt sajttal, előmelegített sütőben 200 C-on légkeveréssel kb. 15-20 percet sütöttem, a másik tepsi perecet mikor már majdnem megsült 1 tk sóból és 2 tk lisztből álló, vízzel hígított löttyel meglocsoltam.

Nagyon finom, a sajtos puha a sós ropogós :D
gyorsan is megvolt, tuti sokszor lesz mostanában reggelire és vacsira is :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése