Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. november 2., péntek

Édes kukoricacipók

Hozzávalók:

2 ek mazsola
1 kis pohár grappa (na ezt nem raktam persze bele)
10 dkg vaj
2.5 dl tej
25 dkg kukoricaliszt
10 dkg sima liszt
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
12 dkg cukor
3 dkg vaníliás porcukor

Elkészítése:

A mazsolát beáztatjuk a grappába (jelen esetben vízbe ), a vajat a felforrósított tejben felolvasztjuk.
A kétféle lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a sót meg a cukrot, és az egészet összekeverjük.A vajas tejjel összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.Ha szükséges, még öntünk hozzá kevés tejet. Na nekem nem lett nyújtható hanem egy folyékony állagú tészta lett, de megoldottam.
Végül a beáztatott mazsolát is  belekeverjük.
A tésztából tenyérnyi  méretű cipócskákat formálunk,nem túl szorosan egymás mellé tesszük sütőpapírral bélelt sütőlapra, és a 180 C-ra előmelegített sütőben k. 15 percig sütjük.
Én kanállal raktam a sütőpapírra mert kézzel nem lehetett volna formázni.
Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.

A recept a Stahl magazin különszámában van


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése