Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
7.5 dkg cukor
10 dkg hideg vaj
1 tojás
A töltelékhez:
4 tojás
25 dkg cukor
1 citrom héja
25 dkg darált mandula
késhegynyi fahéj
Elkészítése:
A lisztből, a cukorból a vajból és a tojásból omlós tésztát gyúrunk, esetleg kevés tejet adva hozzá. (nekem nem kellett hozzá)
A tésztát gömbölyűre formáljuk, fóliába csomagoljuk és kb. 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra verjük. Ezután belekeverjük a citromhéjat, a mandulát (Én csak 20 dkg-t raktam bele, bőven elég) és a fahéjat.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy kikent, 24 cm-es (nekem 25 cm-es van), kapcsos tortaformát kibélelünk vele és elosztjuk rajta a tölteléket.
Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A mandulatortát a formában hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintjük tálaláskor.
Nagyon-nagyon finom
Stahl recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése