Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. november 7., szerda

Galíciai mandulatorta


Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt
7.5 dkg cukor
10 dkg hideg vaj
1 tojás

A töltelékhez:

4 tojás
25 dkg cukor
1 citrom héja
25 dkg darált mandula
késhegynyi fahéj

Elkészítése:

A lisztből, a cukorból a vajból és a tojásból omlós tésztát gyúrunk, esetleg kevés tejet adva hozzá. (nekem nem kellett hozzá)
A tésztát gömbölyűre  formáljuk, fóliába csomagoljuk és kb. 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.

A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra verjük. Ezután belekeverjük a citromhéjat, a mandulát (Én csak 20 dkg-t raktam bele,  bőven elég) és a fahéjat.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy kikent, 24 cm-es (nekem 25 cm-es van), kapcsos tortaformát kibélelünk vele és elosztjuk rajta a tölteléket.
Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A mandulatortát a formában hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintjük tálaláskor.

Nagyon-nagyon finom

Stahl recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése