Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. november 11., vasárnap

Mákos fantázia



Hozzávalók:

Piskótához:

6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs. sütőpor

Töltelékhez:

40 dkg mák
kb. 6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dl tej

Tetejéhez:

8 dl fanta
2 cs. vaníliás pudingpor
2-3 ek cukor

Elkészítése:

Megsütjük a piskótát, Én 25 cm-es tortaformában sütöttem ki és aztán abban is hagytam kihűlni.
Miközben hűlt elkészítettem a tölteléket.
A tejben elkevertem a mákot és a cukrokat, és kb. 10-12 percig jól összefőztem, még melegen ráöntöttem a kihűlt piskótára és elsimítottam,  beraktam a hűtőbe.
A pudingporokat összekevertem a cukorral és a fantával, felfőztem.
Kb. 10-12 perc főzés után ráöntöttem a mákos piskótára és gyorsan elsimítom mert hamar köt.

Be a hűtőbe pár órára, nagyon nagyon finom, persze a mák imádóknak:)

Neten találtam a recit de átalakítottam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése