Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. december 1., szombat

Csokoládétorta

Hozzávalók:

Piskótához:


3 tojáss
20 dkg cukor
20 dkg liszt
0.7 dl olaj
0.7 dl meleg víz
1/2 zacsi sütőpor
pici szódabikarbóna

Krémhez:

1 csokoládés puding (ét vagy tejcsoki)
3 dl tej
3 ek cukor
10 dkg vaj

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, a tojássárgáját, a cukrot, olajat és vizet összekeverjük utána a lisztes cuccot is hozzákeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzá keverjük a masszához.
Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük ( 20 cm-es), és kb. 200 fokon 10 percig sütjük utána levesszük kb. 170-180 fokra a hőt és tűpróbáig sütjük, ez nekem 30 perc lett még.Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejét-oldalát is bekenjük, díszíthetjük.

Míg sül elkészítjük a krémet, a 3 dl tejjel, cukorral simára keverjük a pudingport és sűrűre főzzük , ha kicsit hűlt beletesszük a vajat, jól elkeverjük és berakjuk a hűtőbe.


Photobucket

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése