Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. november 29., csütörtök

Kukoricás kenyér


Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
2 ek olaj
2 dl víz
1 dl tej
2 tk só
1 ek méz
1 cs. instant élesztő

Elkészítése:

Tegyük a liszteket, az élesztőt, sót, olajat és a mézet a kenyérsütőgépbe, kapcsoljuk be a dagasztó funkciót és a keverés közben csurgassuk hozzá a tejet és a vizet.
Kb. még 10 percet dagasztottam,csak addig amíg a tészta elvált az edény falától, ezután kikapcsoltam a gépet és hagytam duplájára kelni.
Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán jól átgyúrtam, cipó alakúra formáltam és egy tepsibe,jelen esetben egy brownie sütőbe raktam, előtte kivajaztam-liszteztem.
Bevagdostam a kenyér tetejét és még fél órát pihentettem,ezután előmelegített sütőben 170 fokon kb. 45 perc alatt megsütöttem.
Nem kentem le semmivel,nagyon szép színe lett.

Nagyon finomságos lett.

 Photobucket

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése