Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. november 28., szerda

Spanyol Almatorta

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg vaj
1 tojás
csipet só
75 dkg alma
1 citrom leve
1 tk.fahéj
sárgabaracklekvár

Elkészítése:

A lisztből, cukorból, vajból, tojásból és sóból omlós tésztát gyúrunk.
Letakarva fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Ezután a tésztából egy kb. 30 cm átmérőjű körlapot nyújtunk, kibélelünk vele egy kikent 24 cm-es gyümölcstortaformát, a forma falára is felhúzzuk a tésztát.
Az alját villával több helyen megszurkáljuk.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, karikára vágjuk.
Elosztjuk a tésztán, és citromlével meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percet sütjük.

A kész süteményt hagyjuk kissé kihűlni, fahéjjal megszórjuk és sárgabaracklekvárral bevonjuk.
A formában hagyjuk kihűlni.

Stahl féle reci

Nagyon finom sütike

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése