Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. december 8., szombat

Red Velvet-Vörös bársony torta

Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg cukor
25 dkg margarin
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
5 tojás
2.5 dl tejföl
1 üveg vanília aroma
1 kis üveg piros ételfesték
1 tk ecet
1 tk szódabikarbóna
csipet só

Krémhez:

25 dkg mascarpone
10 dkg vajkrém
1 dl tejföl
30 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
fél citrom leve
2 dl hulala 

Elkészítése:

A cukrot, vajat és a sót elkeverjük, egyenként hozzá adjuk a tojásokat, a tejfölben elkeverjük az aromát és a színezőt és ezt is a krémhez adjuk, aztán a lisztet és a sütőport.Ez után az ecetben felfuttatott szódabikarbónát is hozzáadjuk.
25 cm-es tortaformát kivajazunk és beleöntjük a krémet, előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük, kb. 45-50 perc alatt, tűpróba.
Amíg sül elkészítjük a krémet.
A hulalán kívül az összes hozzávalót összekeverjük, a hulalát felverjük és óvatosan a krémhez adjuk.

A tortalapot lehet 3 részre is vágni, Én kettőbe vágtam, és vastagon megtöltöttem a maradék krémmel körbe kentem.
Díszítettem csoki cseppekkel és szívecskékkel

Egy nem túl édes de nagyon finom torta lett a végeredmény.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése