Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. január 17., csütörtök

Bounty bonbon


Hozzávalók:

2 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor
3 ek liszt (Én csak 2-öt raktam bele)
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg tejcsoki (Én 25 dkg étcsokit használtam)

Elkészítése:


  1. A tejet, a cukrot és a margarint felolvasztjuk, mikor kezd forrni, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, és 2-3 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a kókuszt, alufóliára kanalazzuk, és kb. 2 cm magas hosszúkás téglatestet formálunk belőle (vagy, ha van ilyen kis méretű tálunk, akkor abba terítjük).
  3. Hűtőbe tesszük fél órára, majd 3x10 kis falatnyi szeletre vágjuk, és ezeket fogpiszkáló segítségével a gőz felett megolvasztott csokiba forgatjuk. Sütőpapírra helyezzük a darabokat, és megszórjuk őket kókuszreszelékkel.
  4. Ha megkötött rajtuk a csoki, minyonpapírba tesszük őket.
Recept innen: http://www.nosalty.hu/recept/bounty-bonbon


Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése