Hozzávalók:
25 dkg cukor
20 dkg liszt (fele sütemény liszt)
4 tojás
1/2 cs. sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
2 tk. holland kakaópor
meggy
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, belerakom a tejet-olajat, és a sütőporral elkevert lisztet is, ezzel is jól elkeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzá adjuk a cukros-tojásos masszához.
Kivajazott-lisztezett kuglóf formába tesszük a 3/4-ét, a maradékba rakjuk a kakaóport és ezt is beleöntjük a formába.
Meggyet szórunk rá körbe és előmelegített sütőben 60-70 percet sütjük, sütőtől függően.
Nagyon finom, és a sütemény liszttől meg nagyon laza-omlós tésztát kapunk.
Most már a süteményekbe mindig fele sima-fele sütemény lisztet teszek.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése