Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. január 14., hétfő

Meggyes márványos bonbon

Hozzávalók:

10 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé (75 %-os)
0.5 dkg vaj
2.5 dl tejszín
meggy

Elkészítése:

5 dkg fehér és 5 dkg étcsokit megolvasztunk, ecsettel kikenjük a bonbon formát, ezután hűtőbe tesszük 20 percre.
Majd még egyszer megismételjük ezt a lépést.
A tejszínt felforraljuk a vajjal és belerakunk 5 dkg fehér csokit és egyneművé keverjük.
A formákba eloszlatjuk a tölteléket, mindegyikbe rakunk 1 szem meggyet, majd újra hűtőbe tesszük, Én 1 órára raktam.
Ezután a maradék csokival lezárjuk a talpakat, és újra hűtőbe rakjuk, ha már jó kiforgatjuk a formából a bonbonokat.

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése