Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. január 13., vasárnap

Zserbó muffin

Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg darált,cukrozott dió
3 ek sárgabarack lekvár+ muffinonként 1-1 kk-nyi
1 cs. vaníliás cukor
1/2 cs. sütőpor
5 dkg kakaópor
10 dkg durvára vágott étcsoki

Elkészítése:


  1. A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, és együtt keverjük, míg egy viszonylag homogén elegyet nem kapunk.
  3. A lisztet, sütőport, kakaóport, vaníliás cukrot, cukrozott diót, a durvára vágott csokidarabkákat, valamint a 3 ek baracklekvárt összedolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a kikevert tojásos, margarinos, cukros masszát, és alaposan összekeverjük.
  5. Az így kapott tésztával ¾-ig töltjük a papírkapszlikkal bélelt muffinformát, majd mindegyik süti közepébe pici lyukat készítünk, és 1-1 kk baracklekvárt teszünk rájuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig sütjük.
Recept: http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-muffin
Nagyon finiséges

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése