Hozzávalók:
12.5 dkg margarin
4 ek cukor
1 tojás
3 ek kakaópor
1/2 csomag sütőpor
8 ek liszt
2.5 dl kefír
A hamis marcipánhoz:
3 dl tej
15 dkg margarin
7 ek cukor
8 ek búzadara
1 fiola zöld mandula aroma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a kakaóporral elvegyített lisztet, végül a kefirt.
Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a hamis marcipánhoz megmelegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és a búzadarát.Sűrű tejbegrízt főzünk, ízesítjük az aromával, és amikor kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és a tésztára kenjük.
A csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése