Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. február 14., csütörtök

Hamis marcipános kakaószelet

Hozzávalók:

12.5 dkg margarin
4 ek cukor
1 tojás
3 ek kakaópor
1/2 csomag sütőpor
8 ek liszt
2.5 dl kefír

A hamis marcipánhoz:

3 dl tej
15 dkg margarin
7 ek cukor
8 ek búzadara
1 fiola zöld mandula aroma

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
6 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a kakaóporral elvegyített lisztet, végül a kefirt.
Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
Közben a hamis marcipánhoz megmelegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és a búzadarát.Sűrű tejbegrízt főzünk, ízesítjük az aromával, és amikor kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és a tésztára kenjük.
A csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk.

A recept a házias konyha könyvből van, amit kaptam:)

Jaj de nagyon finom lett:)
 photo Keacutep341_zpsded8ee45.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése