Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. június 14., péntek

Meggyes-mákos guba

Hozzávalók:

6 db kifli
10 dkg mák
5 dkg cukor
5 dl tej
1 tojássárgája
1 vaníliás cukor
2-3 marék mazsola
1 nagy üveg meggybefőtt 

Elkészítése:

A darált mákot a cukorral összekeverjük.Meggyet lecsepegtetjük. 
Kifliket felkarikázzuk, mazsolát megmossuk, csepegtetjük.
A tojássárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, a tejet feltesszük melegíteni, belerakjuk a tojást és felforraljuk vele a tejet.
Nagyobb kuglóf sütőt kivajaztam és egy pici zsemlemorzsával megszórtam.
Elkezdjük rétegezni a formába a hozzávalókat amíg el nem fogynak.
1. Cukrozott mák
2. Kifli karikák 
3. Mazsola-meggy
4. Tej

Előmelegített sütőben kb. 175 C-on 35-40 perc alatt kész van.



 photo Keacutep832_zps69c33d52.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése