Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. június 2., vasárnap

Spirál torta + pillangók

Citromos-lime mascarponés-bodza lekváros ízben :)

Pillangóhoz a recept innen:

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/08/pillangos-cupcake.html

Torta piskóta hozzávalók:

4 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
cs.só
1 kk. sütőpor
1 ek olaj
1 ek víz

Krémhez a recim itt:

http://lefogokfogyni.blogspot.hu/2013/04/szivarvany-torta.html

+ 3-4 ek. bodza lekvár

Elkészítése:

A piskótát elkészítjük , ki hogy szokta
gáztepsibe sütőpapírt teszünk, előmelegített sütőben 180 C-on kb. 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, kettévágjuk hosszában  a piskótát (papírral együtt), megkenjük bodza lekvárral, aztán a citromos-lime mascarpone krémmel, és a papír segítségével óvatosan feltekerjük az egyik felét a piskótának, ezután a másikat hozzáillesztjük, kis krémmel bekenjünk a két piskóta találkozását és feltekerjük ezt is.
Ha kész a tekercs, fóliába csomagoljuk és fél órára betesszük a hűtőben, ezután a torta külsejét is bevonjuk a mascarponés krémmel, és díszíthetjük kedvünk szerint,nagyon finom lett, pillanatok alatt elfogyott:) a bodza és a citromos lime mascarpone nagyon passzol egymáshoz:)



 photo Keacutep787_zpsa1bc7ce3.jpg

 photo Keacutep788_zps1af7bb36.jpg

 photo Keacutep792_zps76df0dee.jpg

 photo Keacutep793_zps46c0a491.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése