Hozzávalók:
60 dkg liszt
3.2 dl tej
1 tojás
1 kk só
2 ek cukor
8 dkg olvasztott vaj
2.5 dkg élesztő
Töltelék:
50 dkg túró
2 csapott ek. búzadara
4 ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt citrom héja
10 dkg mazsola
2 tojás sárgája
2 tojásfehérje kemény habbá verve
Elkészítése:
A vaj kivételével a kenyérsütőbe rakom a hozzávalókat, 10 perc dagasztás után a vajat is hozzá csurgatom, kikapcsolt gében hagyom duplájára kelni a tésztát.
Addig elkészítem a tölteléket: az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a mazsolával.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatom.
A megkelt tésztát kinyújtom és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágom.
Mindegyik közepébe teszek 1-1 ek. tölteléket.
A négyzetek sarkait összefogom, csavarok rajta egyet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, 20 perc pihentetés után lekenem a felvert tojással őket, és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 perc alatt megsütöm őket.
Porcukorral tálaljuk
Eredeti reci: http://www.limarapeksege.hu/2010/05/turos-batyu.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése