Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. november 8., péntek

Túrós batyu

Hozzávalók:

60 dkg liszt
3.2 dl tej
1 tojás
1 kk só
2 ek cukor
8 dkg olvasztott vaj
2.5 dkg élesztő

Töltelék:

50 dkg túró
2 csapott ek. búzadara
4 ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt citrom héja
10 dkg mazsola
2 tojás sárgája
2 tojásfehérje kemény habbá verve

Elkészítése:

A vaj kivételével a kenyérsütőbe rakom a hozzávalókat, 10 perc dagasztás után a vajat is hozzá csurgatom, kikapcsolt gében hagyom duplájára kelni a tésztát.

Addig elkészítem a tölteléket: az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a mazsolával.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatom.

A megkelt tésztát kinyújtom és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágom.
Mindegyik közepébe teszek 1-1 ek. tölteléket.
A négyzetek sarkait összefogom, csavarok rajta egyet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, 20 perc pihentetés után lekenem a felvert tojással őket, és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 perc alatt megsütöm őket.
Porcukorral tálaljuk





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése