Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. október 2., szerda

Szilvalekvár

Hozzávalók:

3 kg szilva
0.5 dl ecet
kevés cukor

Elkészítése:

Szilvákat megmostam, magoztam.
Magasabb falú tepsibe öntöttem az ecetet és és körbe forgattam a tepsit, hogy mindenhol érje az ecet.
Beleborítottam a szilvát és 120 C-os sütőbe tettem.
Keverni nem szabad, 4 óra elteltével én megemeltem a hőfokot 150 C-ra, így sült még kb. 3 órát, utána 120 C-ra visszatettem, összesen 9 órát sült.
Kevés cukrot én tettem hozzá mert savanykás lett, de tényleg nem sokat.
5 kis üveggel tettem a száraz dunsztba :)
Nagyon finom kicsit savanykás lekvárunk lett.


A muffinokat nagyon jól megbolondítja :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése