Hozzávalók:
3 kg szilva
0.5 dl ecet
kevés cukor
Elkészítése:
Szilvákat megmostam, magoztam.
Magasabb falú tepsibe öntöttem az ecetet és és körbe forgattam a tepsit, hogy mindenhol érje az ecet.
Beleborítottam a szilvát és 120 C-os sütőbe tettem.
Keverni nem szabad, 4 óra elteltével én megemeltem a hőfokot 150 C-ra, így sült még kb. 3 órát, utána 120 C-ra visszatettem, összesen 9 órát sült.
Kevés cukrot én tettem hozzá mert savanykás lett, de tényleg nem sokat.
5 kis üveggel tettem a száraz dunsztba :)
Nagyon finom kicsit savanykás lekvárunk lett.
Andimtól az eredeti reci: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2013/09/szilvalekvar-sad-18fordulo.html
A muffinokat nagyon jól megbolondítja :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése