Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. szeptember 28., szombat

Lilahagymás-libazsíros pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 kk cukor
3 tk só
1 dl tej
1 tojás
1 ek libazsír
2 dl tejföl 
2 nagyobb lila hagyma
+ libazsír 

Tetejére:

1 tojás

Elkészítése:

A lilahagymát apróra aprítom és kevés libazsíron megfuttatom.
A tejben-cukorral az élesztőt felfuttatom.
A lisztet az zsírral elmorzsolom, hozzáadom a hagyma kivételével az összes hozzávalót+a felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól összedolgoztam és kinyújtottam.
Vékonyan megkentem a zsírral és rászórtam a fele hagymát.
Ezután jött a hajtogatás, félbe hajtottam, rá a másik felét,így lett egy hosszúkás tésztám ugye, a rövidebb oldalát ráhajtottam a tésztára félig, és a másik felét rá hajtottam, lisztezett tányérra raktam és be a hűtőbe 1 órára, 1 óra múlva kivettem a hűtőből és megint kinyújtottam, megkentem vékonyan zsírral, rá a maradék hagyma, megint összehajtogattam és vissza a hűtőbe 1 órára.
Miután kivettem, kinyújtottam, kiszaggattam, és sütőpapíros tepsibe raktam őket (2 nagy tepsivel lett).
Felvert tojással megkentem őket, és előmelegített sütőben 180 C-on, kb. 25 perc alatt készre sültek.

Nagyon-nagyon finom lett :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése