Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. december 13., péntek

Linzer

Hozzávalók:


  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek tejföl 
  • csipet só


Elkészítése:

 Ujjheggyel kell elmorzsolni a vajat, minél gyorsabban, hogy ne olvadjon nagyon meg.
Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom, formákat szúrok ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. Minden második forma közepét kiszúrom. Ezt már csak a tepsin teszem, így szépen megtartja formáját. 180 fokos sütőben sülnek 7 percig.Bodza lekvárral  ragasztottam össze őket mikor kihűltek, majd gőz fölött megolvasztott csokiba mártottam őket és színes cukorral szórtam meg a tetejüket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése