Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. december 4., szerda

Teljes kiörlésű tönköly kifli

Hozzávalók:

25-30 dkg tk. tönköly liszt
1 dkg élesztő
1.5 dl víz
1 tk só
8 dkg ráma

Elkészítése:

Kenyérsütőgépbe pakoltam a vaj kivételével a hozzávalókat, 10 perc dagasztás után hozzácsorgattam az olvasztott vajat is, újabb 10 perc múlva még 5 dkg liszttel megszórtam, mert kicsit lágy volt ránézésre,mikor kész lett, lisztezett deszkán átgyúrtam.
Kerek formára nyújtottam és 8 cikkre osztottam.
A szélétől befelé haladva feltekertem őket, tepsire raktam őket és letakarva kb. 20 percig pihentek amíg a sütő bemelegedett, ezután langyos vízzel átkentem őket és  220 C-on kb. 20-22 percet sültek.

Több receptből gyúrtam össze ezt a sajátot, amit meg is tartok mert a család szerint nagyon finom, lágy, könnyű, omlós kiflik lettek, én még nem kóstoltam de fogom :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése