Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2014. február 7., péntek

Csokis-vaníliás karika

Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
csipet só
fél citromhéj
25 dkg vaj
2 tojássárgája
fél kk. szódabikarbóna

A mázhoz:

12-15 dkg olvasztott étcsoki
1 ek. olaj

Elkészítése:

A sót, porcukrot, vaníliás cukrokat, a citromhéjt és a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben, ezután elmorzsoljuk benne a vajat és a végén a 2 tojássárgájával összegyúrjuk.
Betesszük minimum fél órára a hűtőbe a tésztát, ha kivettük, lisztezett deszkán, gyors mozdulatokkal kinyújtjuk kb. 6 mm vastagra a tésztát, kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 10 percet sütjük.
Közben megolvasztjuk a csokit vízgőz felett, elkeverjük benne az olajat, és ha kihűltek a karikák, belemártjuk a csokiba, megfordítva hagyjuk a karikákat hogy a csoki megkössön rajtuk.
Kb. 40 db lett ebből a mennyiségből, nagyon finom, finomabb és omlósabb mint a bolti.

Eredeti recept: http://www.nosalty.hu/recept/csokis-vanilias-karika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése