Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2014. február 9., vasárnap

Kürtőskalács

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 kk só
3 ek. cukor
1 tojás
3 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg vaj

Tetejére: 

cukor
fahéj
kakaó

Elkészítése:


A vaj kivételével mindent a kenyérsütőgépbe tetem, 10 perc dagasztás után, hozzá adtam a vajat is. Amíg dagasztott a gép, a papírtörlő gurigákat alufóliával körbe tekertem, 5 dkg vajat megolvasztottam és egy ecsettel bekentem a gurigákat.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtottam és kb. 2 cm széles csíkokat vágtam belőle.
Feltekertem a hengerre őket, és a maradék olvasztott vajjal megkentem a tésztákat.
Ezután egy tálba öntöttem cukrot-fahéjat és kakaót (de akár dióval is finom, vagy vaníliás cukival, kinek mi jön be )
és beleforgattam a feltekert tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket és grill fokozaton a középső rácson kb. 10-12 perc alatt megsütöttem őket, úgy hogy közben 3-4 percenként fordítottam egyet-egyet a kalácsokon, hogy meg ne égjenek.
Miután megsültek 2 percig állítva hagytam őket és utána egy mozdulattal lecsúsztatható a gurigáról.
Meg lehet még egyszer forgatni cukorban vagy kakaóban, én nem tettem.
Nagyon finom, könnyű,puha a tésztája, finomabb mint amit drága pénzért venni lehet :)

Eredeti recept: http://www.limarapeksege.hu/2011/05/kurtos-kalacs.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése