Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. április 10., szombat

Piskóta csoki öntettel ☺

Hozzávalók:

- 5 tojás
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 4-5 ek víz
- 1 kk sütőpor
- zacskó csokis pudingpor
- 5-6 dl tej
- 5 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra felverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a cukros tojáshoz adjuk.
Adhatunk hozzá apróra vágott csokidarabokat (én nem raktam bele), és rumba áztatott mazsolát is(ezt tettem bele).
Kivajazott-lisztezett (kb. 25x30) tepsibe tesszük, és közepes hőfokon előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt mesütjük. (Tűpróba)
A csoki pudingot előirás szerint elkészítjük ( a tejből 1 dl-el többet adunk hozzá, hogy hígabb legyen.
Beledobjuk az étcsoki darabokat.

Jó étvágyat!


Nekem pont olyan érzésem volt ahogy ettem, mint gyerekkoromban a suli menzán ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése