Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. április 9., péntek

Kakaós-meggyes piskóta



Hozzávalók:

- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 ek erdei gyümölcsös lekvár (lehet málna vagy meggy is)
- 1 ek rum aroma
- 1 púpos ek kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- magozott meggy (nekem 3/4 üveg belement, a maradék a tetejére)
- porcukor a tetejére

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, utána hozzáadom a lekvárt, rum aromát, kakaót.

Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verem.

Egy újabb tálban összekeverem a lisztet a sütőporral.

Fokozatosan váltakozva óvatosan a tojáshabhoz keverem a lisztet és a kakaós masszát.
Vajjal kikent,kilisztezett gyümölcstorta formába öntöm.
Meggyet rakosgatok rá amik majd szépen belesülnek a tésztába.

Előmelegített sütöben közepese hőfokon (én 160 C-on sütöttem), 20 percig sütöm.
 Ha megsült résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hülni.
Majd kivesszük a formából, porcukorral megszórjuk és meggyel diszitjük.


Nagyon finom, kellemes, lágy!

Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése