1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
25 dkg túró
porcukor (kevés)
2.5 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.
Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes tepsibe (30x30) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Megjegyzés: a tejszín mindenképpen Hullala legyen, ez megtartja a formáját és az állagát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése