Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. április 13., kedd

EMELETES ÉLVEZET



1. réteg

25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg

25 dkg túró
porcukor (kevés)
2.5 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor

3. réteg

2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

4. réteg

2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.
Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.

Egy közepes tepsibe (30x30) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Megjegyzés: a tejszín mindenképpen Hullala legyen, ez megtartja a formáját és az állagát.

Sima tejszínhez zselatin szükséges.

Recept Andimtól:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése