Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. április 21., szerda

Puncstorta

Hozzávalók:

Tésztához:

- 10 tojás
- 30 dkg porcukor
- csipet só
- 10 ek. forró víz
- 0.5 dl olaj
- 35 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor

Töltelékhez:

- körben leeső tészta
- 1 dl tej
- 2 rumaroma (én csak 5 ek. raktam bele)
- 10 dkg darált dió
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 2 ek. baracklekvár+a lap kenéséhez
- 2-3 babapiskóta (ha túl lágy lenne a töltelék, én raktam bele 3-at)

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat.
Belekeverjük a vízet, olajat, sót és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral  kibélelt torta formában megsütjük előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt. (Én 28 cm kerek formában sütöttem)
Na most ha tepsiben (kocka alakú) sütjük akkor kivágunk belöle egy kb. 25x30 cm kerek formát és a többi maradék tészta lesz a leeső amit a tölteléknél irtam.Én 2 féle torta receptből hoztam ezt össze.

Amikor megsült a torta, levágunk egy 2 cm lapot a tetejéről a belsejét pedig kikaparjuk egy kanállal úgy, hogy 2 cm pereme maradjon a tortának körbe.

A vízből és a cukorból szirupot főzünk és belekeverjük a rumaromát, majd ráöntjük a tésztára.
Belekeverjük még a lekvárt, diót, tejet.
Ha kicsit ragadós lenne, lehet belekeverni még morzsolt babapiskótát.
A kikapart torta alját megkenem baracklekvárral és beleöntjük a torta belsejébe a tölteléket.
A felső lap alját is megkenem lekvárral és befedem a tortát vele.

Ez így kész is van.
Én ugye cukorfondanttal csináltam, de lehet marcipánnal is, én legközelebb avval fogom készíteni.
És biztos, hogy fogok még puncstortát csinálni, mert nagyon-nagyon finom lett és ahogy ettük, mindenkinek tényleg olyan érzése volt,mint mikor cukrászdába esszük:)

Recept: http://www.nosalty.hu/recept/puncstorta-cukorfondant-nal

 Képecskék hozzá:
frames
imikimi - sharing creativity


A pillés fondant :) és a végeredmény!
frames
imikimi - sharing creativity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése