Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek. liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 ek. cukor
Krém:
- 2 tábla milka csoki
- 2 dl tejszín (én 2.5 dl és hulalával csináltam)
- meggybefőtt
- rum (én rumaromával csináltam)
- 1 cs. zselatin fix
Elkészítés:
6 tojásfehérjét felvertem kemény habnak 1 cs. sóval.
A sárgájákat a cukorral fehéredésig kevertem.
Óvatosan ráöntöttem a fehérjehabra.
A liszttel elkevert sütőport részletekben hozzáadtam úgy, hogy a hab ne törjön össze.
Mivel én 28 cm-es formába sütöttem, ezért ezzel a mennyiséggel nem lett magas, ugyhogy mégegyszer megsütöttem:) de ez a mennyiség kb. egy 20 cm-es formához van.
Tortaformába sütőpapirt tettem az aljába és utána kapcsoltam rá a peremét, és körbe vágtam a kiálló papírt.
Előmelegített sütőben 200 C-on sütöttem amig egy kicsit feljött a torta, aztán 160 C-ra vettem a sütöt.Tűpróba.
Amikor megsült, rácsra borítottam és hagytam kihűlni, aztán kivettem a formából.
Ugye nem lett magas egyik torta sem, de kettévágtam, és mindkettöt megtöltöttem, plusz ahogy egymásba raktam, a közepét is megtöltöttem, így 3 réteg lett.
A meggybefötthez öntöttem egy kis rumaromát, és aztán lecsöpögtettem.
Minden réteget megszórtam meggyel.
Saját ötlet
Nem tudom látszik e, hogy 3 réteg lett a krémmel.
A tetejét is vékonyan megkentem, hogy a marcipán hozzáragadjon kicsit.
Krém: a csokit a tejszínnel olvasztottam össze és pár órára a hütőbe raktam.Az eredeti recept azt irja, hogy előtte nap csináljuk meg este és úgy tegyük a hütőbe másnapig.
Pár óra után kivettem a hütőből és habverővel habosra kevertem, majd összedolgoztam a zselatínnal.
Én rajzoltam:)
Rátettem a tortára, körbe vágtam szépen.
Kinyújtottam a marcipánt, rátettem a tortára
és szépen rásimitgattam
barna marcipán és piros marcipán kellett még:)
hát ilyen lett☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése