Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. május 13., csütörtök

Mirinda szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

- 7 tojás
- 7 ek.cukor
- 3/4 cs. sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2 ek. kakaópor
- 5 ek. liszt
- 1 citrom reszelt héja

Krémhez:

- 50 dkg túró
- 2 cs. vaniliás cukor
- 5 ek. cukor
- 1 csomag margarin (én nem szeretem ha nagyon érezni a vajat, ezért helyette 1 cs. vaniliás pudingot tettem bele)
- 1 citrom reszelt héja
- kevés citromlé

Bevonathoz:

- 8 dl fanta
- 2 cs. vaniliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 4-5 nagyobb őszibarack (nem muszáj, én tettem hozzá és jó lett)


Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, elkeverjük és beletesszük a citromhéjat.
A sütőport elkeverjük a liszttel, és a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához keverünk, végül beletesszük a kakaóport is. A masszát egy 24x40 cm-es magasabb falú kivajazott-lisztezett tepsibe simitjuk.

Légkeverésen 180C-ra előmelegített sütőben megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihülni.

A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, cukrot, reszelt citromhéjat és a citromlét.
A tepsiben kihült tészta tetejére kenjük.

A felezett őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, majd a túrókrém tetejére tesszük.

A vaníliás pudingot kevés üditővel simára keverjük, majd a maradék üditőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. (Itt én elbactam nem főzős pudinggal csináltam és nem sürüsödött be, de másnapra a hűtőben elég zselés lett:)
Még melegen a barackos túrókrém tetejére öntjük, elegyengetjük.

Recept: http://www.nosalty.hu/recept/mirinda-szelet

Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése