Hozzávalók:
1 kg alma
- 2 csomag babapiskóta
2 cs. vaniliás pudingpor
5 dl víz
ízlés szerint cukor, fahéj, citromlé
3 dl hulala
Elkészítés:
egy tortaformát kibélelünk sütőpapirral, szorosan egymás mellé rakunk babapiskótát
A lereszelt almát 2.5 dl vízben megpároljuk, a pudingporokat elkeverjük 2.5 dl vízben és az almára öntjük.
Addig fözzük míg besürüsödik.
Ezután izesítjük a cukorral, fahéjjal és citromlével.
Jól elkeverjük és ráöntjük a piskótára a felét.
Aztán megint 1 sor piskóta és mehet rá a másik fele az almának.
Elsímitjuk és mikor már nem forró, betesszük a hütőbe dermedni.
A hulalát habbá verjük és vastagon az almára simitjuk.
A tetejére mehet tortadara, reszelt csoki.
Pár órára hütőbe tesszük, ezután kivesszük a formából és lehet szeletelni.
Nagyon könnyű, nagyon gyors és nagyon finom:))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése