Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. május 31., hétfő

Epres tiramisum


Régóta csinálok tiramisut:) de egy kedves Lányzó (Erika) küldött nekem finom epres nyalánkságokat receptbe, és ez is köztük volt.

Na most én ugyan úgy csináltam a tiramisut ahogy szoktam, tehát nem a recept szerint, csak az eperrel megtoldottam.
Ja meg én 500 gr mascarponéból szoktam csinálni, most annyi változást csináltam (drága a mascarpone), hogy csak fele sajt és 200 gr tejföl. De ugyan olyan isteni fini lett.

Hozzávalók:

- 250 gr mascarpone
- 200 gr sűrű tejföl
- 3 tojás
- 5 ek cukor
- boci csoki (kis tábla)
- kakaópor
- 2 dl fözött kávé
- fél rumaroma
-1/2 kg eper
- 2 csomag Manner piskóta(ez nagyon megpuhul, mert eleve puha, egyszer csináltam simából, de az nem lesz olyan puha, viszont ez a manner aranyárban van már)

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral elkeverem, belekeverem a mascarponet és a tejfölt.

A tojások fehérjét kemény habbá verem, és utána óvatosan a mascarponés krémhez keverem.

Lefözöm a kávét és beleöntöm a rumaromát.

Téglalap alakú tálban a legjobb csinálni, de nekem még mindig nincs:)kerek alakú nagy lapos jénaiba szoktam, most 28 cm-es tortaformába csináltam.

A babapiskótákat egyenként belemártam a rumos kávéba, de csak 1 pillanatra, és a tál aljába teszek egy sort belöle.
Erre rákanalazom a mascarpones krémet, rá lazán az eper darabokat (én 2-3 fele vágtam az epreket, attól függöen mekkorák voltak) ezt megszórom kakaóporral és rászórok a reszelt boci csokiból.
Nekem 3 réget jött így ki.
Tehát így váltakoznak a sorok: babapiskóta-krém-eper-kakaópor-csoki.

Be a hütőbe és kb. 4-5 óra múlva tökéletesen összeérnek az ízek.
Imádjuk a tiramisut:) de így eperrel még finibb.

Saját tiramisum átgondolva,eperrel:)

ez így 1 sor

1 megjegyzés: