Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (én 60 dkg-ból csináltam)
- 15 dkg liszt (vagy amennyit a krumpli felvesz, nekem jóval többet vett fel)
- 2 tojás
- 1 tk só
Elkészítés:
A krumplit kockára vágva feltesszük főni.
Ha puha krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
Beleütjük a tojásokat, sózzuk és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nudli jellegű tésztát kapjunk.
A masszából lisztezett pulton kb. 2 cm átmérőjű, hosszú hengereket gyúrunk.
Késsel kb. 2 cm-es nudlikat szaggatunk belőle. (Ne spóroljunk a liszttel, mert ha a gnocchik összeragadnak, többet szét nem szedjük őket)
Lobogó, sós vízben adagonként kifőzzük.
Szürőn lecsepegtetjük.
Én bolognaisat csináltam, de csak üvegesből nem saját.
Serpenyőbe borítottam a gnocchikat és rá zuhintottam az üveges bolognait és összemelegítettem.
Nagyon finiséges
Saját ötlet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése