Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. július 24., szombat

Gnocchi

Hozzávalók:

- 50 dkg krumpli (én 60 dkg-ból csináltam)
- 15 dkg liszt (vagy amennyit a krumpli felvesz, nekem jóval többet vett fel)
- 2 tojás
- 1 tk só

Elkészítés:

A krumplit kockára vágva feltesszük főni.
Ha puha krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
Beleütjük a tojásokat, sózzuk és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nudli jellegű tésztát kapjunk.
A masszából lisztezett pulton kb. 2 cm átmérőjű, hosszú hengereket gyúrunk.
Késsel kb. 2 cm-es nudlikat szaggatunk belőle. (Ne spóroljunk a liszttel, mert ha a gnocchik összeragadnak, többet szét nem szedjük őket)

Lobogó, sós vízben adagonként kifőzzük.
Szürőn lecsepegtetjük.

Én bolognaisat csináltam, de csak üvegesből nem saját.

Serpenyőbe borítottam a gnocchikat és rá zuhintottam az üveges bolognait és összemelegítettem.

Nagyon finiséges

Saját ötlet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése