Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Almás gofri

Hozzávalók:


  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs sütőpor
  • 4 nagy tojás
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek vaníliakivonat (vagy 1 cs vaníliás cukor)
  • alma (jó nagy)
gofrisütő kenéséhez
  •  1 ek vaj 
Elkészítése:

  1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk.
  2. Egy másik edényben kissé felverjük a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntjük és simára keverjük.
  3. Megolvasztjuk a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vanília kivonattal együtt a tésztához keverjük.
  4. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a tésztához keverjük.
  5. Felverjük a tojásfehérjéket és óvatosan beledolgozzuk a tésztába.
  6. A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenjük és megsütjük a gofrikat.
  7. Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Még nem csináltam meg,de készülők:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése