Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Házi kifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
Elkészítése:




  1. Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, csak akkor kell apránként egy kicsi lisztet adni még hozzá.
  2. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk (ha nem pont kerek, az sem baj).
  3. A lapokat 4 cikkre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet (ettől lesznek olyan igazán régimódi letekerhető kiflik).
  4. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és vastagon kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
  5. Melegítsük be a sütőt, és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet is. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik kb. 15 perc.
  6. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt. aranybarnára. 8 kifli lesz belőle.

sütési hőfok: 
210°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése