Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Sajtos tészta gazdagon

Hozzávalók:


  • 1 cs spagetti (500 g)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 40 dkg trappista
  • 3 tojás
  • húsos füstölt-, vagy angolszalonna (kb 10 dkg)
  • zsemlemorzsa
Elkészítése:

  1. Főzd meg a tésztát al dente (roppanósra). (A vizesen szétfőtt tészta sajttal leszórva, esetleg kis tejföllel, még nem SAJTOSTÉSZTA, csak sajtostészta.)
  2. Amíg fő a tészta, a következő előkészületeket szoktam végezni: a sajt lereszelése, tejföl kikeverése csipetnyi sóval, tojások felverése, szalonna szeletelés és legvégül - amikor már a tészta majdnem kész - a szalonna pirítása ízlés szerint. (Én úgy szeretem, ha már nem üveges, de még nem is sült át teljesen.)
  3. Nagy jénai tálba öntjük a tésztát, belekeverjük a szalonnát a kisült zsírral, jól összekeverjük. Ugyanígy járunk el a tejföl felével, a felvert tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ebből lesz egy nagy szotty, és ez volt a cél.
  4. A sajt megmaradt felét a szotty tetejére szórjuk, egyenletesen elterítjük és hermetikusan lezárjuk tejföllel:). Dísznek és íznek zsemlemorzsát szórunk rá...
  5. Előmelegített, forró sütőben összesütjük, ha kész, akár ki is lehet borítani, mint egy tortát -annyira összeáll. A jénaiból már csak szeletekben lehet kivenni. Laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése