Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Citromos őzgerinc

Hozzávalók:


  • 150 g puha margarin
  • 100 g cukor (én kevesebbet szoktam)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citronhéj ízlés szerint
  • tojás
  • 150 g liszt
  • 1 csapott ek sütőpor
Tetejére:
  • 75 g cukor
  • 1 citrom leve
Elkészítése:

  1. A margarint simára keverjük, apránkét hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, citromhéjat.
  2. Egyesével belekeverjük a tojásokat és az átszitált sütőporos lisztet.
  3. Kikent őzgericformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
  4. A kész süteményt kiborítjuk, és cukorral elkevert citromlével meglocsoljuk.

sütési hőfok: 
180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése