Hozzávalók:
- 15 dkg tepertő (ledarálva)
- 25 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 ek tejföl
- 1,5 tk só
kenéshez
- 1 tojás
Elkészítése:
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
- Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással.
- 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Egy gáztepsinyi pogácsa lesz belőle.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése