Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 7., kedd

Pudingos csiguszok

Hozzávalók:


  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3-4 dl tej (nekem a 3 dl elég szokott lenni)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek olaj
  • fél citrom reszelt héja
A krémhez:
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek cukor
Elkészítése:

  1. A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni. (figyeljünk arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor darabos lesz és nem lehet elkenni a tésztán)
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd a megkelt élesztővel összeállítjuk, és jól kidolgozzuk.
  4. Időnk függvényében kétféleképp is készíthetjük a tészát:
  5. a) a kidolgozott tésztát nem kelesztjük, hanem kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra (70x70-es méretűre), megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, akár a beiglit, majd kb. 2 ujjnyira felszeleteljük a tésztát és vágott felével sütőpapíros tepsire helyezzük. A csigákat langyos helyen 40 percig kelesztjük.
  6.  b) a kidolgozott tésztát a klasszikus módon a duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. (nekem 2 tepsire férnek rá a csigák, ezeket egyszerre légkeveréses sütőben sütöm 180 fokon. Amikor pirulni kezd a csiga, a hőfokot mérséklem kb. 150-160 fokra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése