Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 5., vasárnap

Sajtos-baconos pipi tekercs

Hozzávalók 12 db - hoz : 3 db közepes méretű csirkemell filé, 10 dkg puha vaj, 15 dkg reszelt sajt, 20 db szeletelt bacon ( 12 szelet ) , 2 gerezd aprított fokhagyma, só, bors

Elkészítés : a csirkemellet 12 db vékonyabb, hosszúkásabb szeletre vágom, sózom. A puha vajat kikeverem a reszelt sajttal, a fokhagymával, borssal, és sóval ízesítem. A csirkemell csíkot megkentem a vajas sajttal, és a keskenyebb végénél kezdve szorosan csigává tekerem,  egy szalonna szelettel pedig körbefogom. A maradék sajtos vajat a csigák tetejére tettem.
Én most a szalonnával együtt tekertem fel a csirkemellet, de ebben a formában nem lehet annyira szorosan tekerni, így ki tud belőle folyni a sajt.
A muffintepsi alját egy egészen kevés margarinnal kikentem, és belehelyeztem a csigákat. 180 fokon, kb. 30 – 35 perc alatt szép pirosra sültek. Ajánlom, hogy a tepsiből kivéve először egy papírtörlőre szedjétek ki a csigákat. Rizi – bizivel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése