Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- 3 ek olaj
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb darab karalabé
- 1 kisebb zeller
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 citrom leve
- 4 db erőleveskocka
- 3 ek petrezselyem
Elkészítése:
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
- Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
- A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
- Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
- Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
- Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
- Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
- Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése