Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 21., kedd

Üvegtészta leves csirkével-kukoricával

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé
1 marék kukorica (mirelit)
10 dkg üvegtészta 
2 dl főzőtejszín
  2 ek liszt
2 csirkehúsleves kocka


Elkészítése:

Forrázuk le az üvegtésztát.
1/2 liter vízbe dobjunk bele 2 csirkehúsleves kockát. Ha felolvadt, tegyük bele a  kockákra vágott csirkemellet. Kis lángon főzzük kb. 20 percig, amíg megfől  a hús.
A tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyit a húslevesből  . Öntsük bele a levesbe, és forraljuk fel.Adjuk hozzá a kukoricát, sózzuk, borsozzuk (fehér). Pár perc főzés után zárjuk le.
Tálaláskor szedjünk a tányérba az üvegtésztából és arra szedjük  rá a levest.

Nagyon finom, intenzív íze van, és kicsit több fehér borsot szoktam bele rakni:) A receptet egy újságban találtam régebben, hát kár hogy ennyit váratott magára, nagyon finom, tuti sűrűn lesz ez a leves nálunk.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis leves, kedvem lenne gyorsan bekanalazni. Tegnap éppen ránéztem az üzletbe az üvegtésztára, de nem volt hozzá receptem, így otthagytam, hát kár volt.:(

    VálaszTörlés
  2. hát kár bizony,mert nagyon finom:)

    VálaszTörlés