Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
1 marék kukorica (mirelit)
10 dkg üvegtészta
2 dl főzőtejszín
2 ek liszt
2 csirkehúsleves kocka
Elkészítése:
Forrázuk le az üvegtésztát.
1/2 liter vízbe dobjunk bele 2 csirkehúsleves kockát. Ha felolvadt, tegyük bele a kockákra vágott csirkemellet. Kis lángon főzzük kb. 20 percig, amíg megfől a hús.
A tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyit a húslevesből . Öntsük bele a levesbe, és forraljuk fel.Adjuk hozzá a kukoricát, sózzuk, borsozzuk (fehér). Pár perc főzés után zárjuk le.
Tálaláskor szedjünk a tányérba az üvegtésztából és arra szedjük rá a levest.
Nagyon finom, intenzív íze van, és kicsit több fehér borsot szoktam bele rakni:) A receptet egy újságban találtam régebben, hát kár hogy ennyit váratott magára, nagyon finom, tuti sűrűn lesz ez a leves nálunk.
Nagyon guszta kis leves, kedvem lenne gyorsan bekanalazni. Tegnap éppen ránéztem az üzletbe az üvegtésztára, de nem volt hozzá receptem, így otthagytam, hát kár volt.:(
VálaszTörléshát kár bizony,mert nagyon finom:)
VálaszTörlés