Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. március 31., szombat

Jénais kenyér

Hozzávalók:


  • 1/2 kg liszt
  • 1/3 élesztő
  • 300 ml langyos víz
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk só
  • 1 kk cukor
  • kevés margarin a jénai alsó részének kikenéséhez
Elkészítése:

  1. A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a maradék vizet.
  3. A mikrót 2 percre állítjuk 600 W-on.
  4. Meggyúrjuk a tésztát, betesszük a meleg, de nem működő mikróba kelni 30 percre.
  5. Ha duplájára kelt, kivesszük, kikenjük margarinnal, vagy kibéleljük a jénait, és a tésztát áttesszük. Picit hagyjuk pihenni (kb. 10 percet).
  6. Előmelegítjuk a sütőt. Bevágjuk a kenyeret, és ecset segítségével lekenjük vízzel. A jénai tetejét is belülről bevizezzük.
  7. Sütőbe tesszük, 20 percet sütjük, majd levesszük a jénai tetejét. Tovább sütjük kb. 20 percet.
  8. Ha szép barna lett, kivesszük, a tetejét lekenjük vízzel, és hagyjuk kihűlni.
sütési hőfok: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése