Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1/3 élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- kevés margarin a jénai alsó részének kikenéséhez
Elkészítése:
- A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
- Hozzáadjuk az olajat, a sót és a maradék vizet.
- A mikrót 2 percre állítjuk 600 W-on.
- Meggyúrjuk a tésztát, betesszük a meleg, de nem működő mikróba kelni 30 percre.
- Ha duplájára kelt, kivesszük, kikenjük margarinnal, vagy kibéleljük a jénait, és a tésztát áttesszük. Picit hagyjuk pihenni (kb. 10 percet).
- Előmelegítjuk a sütőt. Bevágjuk a kenyeret, és ecset segítségével lekenjük vízzel. A jénai tetejét is belülről bevizezzük.
- Sütőbe tesszük, 20 percet sütjük, majd levesszük a jénai tetejét. Tovább sütjük kb. 20 percet.
- Ha szép barna lett, kivesszük, a tetejét lekenjük vízzel, és hagyjuk kihűlni.
sütési hőfok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése