Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. április 22., vasárnap

Keksz alapú csokoládé-mousse torta

1 éves pici lányomnak készítettem ezt a sütés nélküli finomságot
majd hozom a recit is


Hozzávalók:

Az alaphoz:

25 dkg darált keksz
12 dkg puha vaj
4 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 dl víz
10 dkg fehér csoki a golyókhoz

A tejcsokoládés részhez:

10 dkg tejcsoki
fél dl forró tejszín
2 dl hideg tejszín
1 dkg zselatin

A fehér csokis részhez:

10 dkg fehér csoki
fél dl forró tejszín
2 dl hideg tejszín
1 dkg zselatin
1 mk mézes fűszer keverék

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit a víz kivételével egy tálban összemorzsoljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a kezünkkel összenyomva formázható legyen.
A tészta kétharmadát egy tortaforma aljára nyomkodjuk, én 20 cm-es tortaformában készítettem, majd egy sütőpapírcsíkkal kibéleljük a karika oldalát.
A maradék alaphoz annyi vizet öntünk, hogy golyókat tudjunk formázni belőle a diszítéshez.Nekem ez 14 db lett.
A golyókat a fagyasztóba tesszük, dermedés után olvasztott fehér csokiban megmártjuk, rácson lecsepegtetjük.
A tejcsokis részhez a megolvasztott tejcsokit elkeverjük a forró tejszínnel, majd hagyjuk langyosra hűlni.A hideg tejszínt kemény habbá verjük (én hulalat használok), a zselatint fél dl hideg vízben megduzzasztjuk, majd mikróban teljes olvadásig melegítjük (ez kb. 20 mp), ha szükséges közben megkeverjük.
A tejcsokis részt egy kevés tejszínhabbal fellazítjuk, majd a maradék habot is hozzákeverjük.A kész krémből egy evőkanállal kiveszünk, ezzel lehűtjük a zselatint, majd ezt a keveréket öntjük v issza a krémbe.
Az egészet az előkészített tortakarikába öntjük és hagyjuk megdermedni (hűtőben).
Ezalatt a fehér csokis részt ugyanígy elkészítjük, majd ráöntjük a megdermedt tejcsokis rétegre.
Amíg folyékony, rászórjuk a fűszert a torta tetejére, és egy késhegy segítségével belemárványozzuk.Hűtőbe tesszük dermedni, majd a fehér csokis golyókkal díszitjük.

Nem túl édes torta, nagyon finom:)

Recept egy újságból


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése