Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. április 17., kedd

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 25 dkg Rama
  • 1 pohár (2 dl) zsíros tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 1 csokor medvehagyma
  • reszelt sajt 
Elkészítése:



  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk kell, mert nem ízletes a sótlan pogácsa.
  2. Langyos tejbe tesszük a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
  3. A megfuttatott élesztőt beleöntjük a masszába és az egészet összegyúrjuk.
  4. Az apróra vágott medvehagymát szintén belegyúrjuk. A tészta állaga elég laza lesz.
  5. A tésztát tálba tesszük és 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  6. Majd kivesszük és lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd fél órára ismét a hűtőbe tesszük. A hajtogatást még kétszer/háromszor megismételjük.
  7. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, késsel formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne tegyük szorosan egymás mellé a pogácsákat, mert sütés közben még kelni fog.
  8. A tepsibe helyezett pogácsákat - egy ecset vagy toll segítségével - felvert tojással megkenjük, és sajttal meghintjük.
  9. 180 °C-os, előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 percig sütjük, míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése